۱۴ مرداد ۱۳۹۴
بازدیدها: 786
بدون نظر

۱٫مقدمه

žRFID ترجمه مخفف عبارت شناسائی با فرکانس رادیوئی است که به عنوان جدیدترین تکنولوژی شناسائی به نحوی گسترده در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. مزایای این تکنولوژی جهت  افزایش سرعت و دقت در کلیه فرآیندهایی که نیاز به شناسایی دارد به حدی است که امروزه بسیاری از کمپانی ها و سازمان های دولتی و خصوصی در سرتاسر دنیا اقدام به انجام پروژه های بزرگ جهت بهره گیری از این تکنولوژی جهت تسریع و بهبود فرآیندهای خویش را دارند. žقرارداشتن RFID در فهرست ۱۰ تکنولوژی برتر دنیا در پنج سال گذشته خود گواهی دیگر بر اهمیت روزافزون این تکنولوژی در زمینه های مختلف زندگی بشر می باشد.

žاین فناوری بدلیل مزایای بسیار برتر آن در مقایسه با سایر فناوریها، به نحوی متمایز مورد توجه قرار گرفته و هم­اکنون در دنیا، اکثر سیستم­های شناسائی با استفاده از این فناوری طراحی و پیاده­سازی می­گردند. فناوری RFID امروزه توسط فروشگاه های زنجیره ای بزرگی چون Wal-Mart و MC.Donald و هم چنین سازمان های مهمی همچون وزارت دفاع آمریکا استفاده شده و امتحان خود را به خوبی پس داده است.

žطبق بررسی های انجام شده مفهوم RFID از زمان جنگ جهانی دوم با کشف فن آوری تقریبا مشابهی به نام IFF که معرف Identify Friend or Foe می باشد مطرح گردیده است. IFF روشی برای تشخیص هواپیم های جنگی دوست یا دشمن بود که توسط انگلیسی ها کشف و استفاده شد . žیک تکنولوژی مشابه دیگر در سال ۱۹۴۵ توسط “Leon Theremin “کشف شد که یک وسیله جاسوسی بود و اطلاعات صوتی را با استفاده از امواج رادیویی انتقال می داد. žاولین بار فناوری RFID به شکل امروزی آن توسط “Mario Cardullo” کشف شد اما تا سال ۱۹۷۰ به علت گرانی استفاده تجاری نداشت.

۱-۱٫سیستم RFID بسته :

oپس از الصاق برچسب روی کالاهای مورد نظر، آن نزد مشتری رفته و عودت داده می شود

oویژگی برچسب : نسبتا دائم، توانایی در قرار گرفتن در شرایط سخت کاری

oموارد مصرف : مانند سیلندر گاز مایع، نوار ویدئویی اجاره ای، کتاب کتابخانه و مواردی که اموال در یک چرخه حرکت می کنند.

۲-۱٫سیستم RFID باز

oشی مورد ردیابی قابل بازگشت نیست، لذا برچسب بعد از مدتی از بین می رود.

oموارد مصرف : بسته های پستی، پارچه، مواد غذایی و اجناس فروشگاه های مختلف

۲- اجزای سیستم

۱-۲٫تگ

v( که به آن فرستنده خودکار و يا Transponder نیز گفته می شود ) ، شامل يک تراشه نيمه هادی، يک آنتن و در برخی موارد یک باطری است .

ž۲-۲٫ بررسی کننده

که به آن کدخوان و يا دستگاه نوشتن و خواندن نيز گفته می شود )، شامل یک آنتن ، يک ماژول الکترونيکی RF و يک ماژول کنترلی است .

ž۳-۲٫ کنترل کننده

 که به آن هاست نيز گفته می شود، اغلب یک کامپيوتر شخصی و یا ایستگاه کاری است که بر روی آن بانک اطلاعاتی و نرم افزار کنترلی اجراء شده است.